Anders

Andere culturen
Voor ouderen wiens geboortegrond buiten Nederland ligt probeert BOOM ook het een en ander uit te lenen. Op dit moment is een themakist en een tas "Geboren in Nederlands-Indië" aanwezig en wordt gewerkt aan een tas en themakist "Geboren in Marokko".
Probleem met deze materialen is dat onze medewerkers niet(s) veel weten over deze landen en de gewoontes van vroeger. BOOM is daarom altijd op zoek naar vrijwilligers die, projectmatig, willen helpen met materialen van Marokkaanse, 
Turkse en Surinaamse achtergrond.


Door BOOM gemaakt materiaal
BOOM heeft ongeveer 90% van het materiaal dat door fabrikanten in Nederland wordt aangeboden maar ook veel zelf ontworpen materiaal.  
Op de gebieden waar wij manco's ervaren proberen wij die zoveel mogelijk in te vullen met zelf ontworpen materiaal. Een kleine selectie....
In de G rubriek: spellen als Get the picture, Kroegentocht, het Herfstspel en (specifiek voor  dementerenden) een Naaidoos en Wie van de vier?
Bij de S rubriek: materiaal als voelramen, voelboeken en diverse geurenspellen.
En bij de
X rubriek (Reminiscentie): Herinneringszakken met veel klein materiaal in onderwerpen als: Grote schoonmaak, Kinderspelen, Kraamtijd, Mannen en Snoep. Nog te maken onderwerpen zijn Optutten en Verzamelen.
Herinneringsdozen. Hierin veel materiaal rondom onderwerpen als: Boerderij, Gereedschappen, Holland, Muziek, Naaien, School en de seizoenen. Op dit moment wordt gewerkt aan: Emigratie en Kunst.


Bingo extra's
Naast een compleet bingospel met (schuif)bordjes kunt u bij BOOM ook Bingoverhalen en gedichten lenen om zo het bingospel spannender te maken....


Vragenkaarten
Naast de bingoverhalen leent BOOM ook vragenkaarten uit over veel verschillende onderwerpen. Zo hoeft u niet elke keer zelf vragen te bedenken.


Dia apparaat
Wilt u dia's lenen maar heeft u geen apparaat meer? Geen nood, ook die kunt u (gratis) bij ons lenen!