Algemene collectie

De algemene collectie staat in kasten in de uitleenruimte en is ingedeeld in de volgende 11 rubrieken:

 

 

CD's (C)

CD's (C)

U kunt kiezen voor muziek van vroeger, achtergrondmuziek ( snoezelruimtes), koren, opera's, kerkelijke of licht klassieke muziek. Ook zijn er hoorspelen (Paul van Vlaanderen) en andere bekende stemmen.

Diaseries (D)

Diaseries (D)

Een prachtig medium voor ouderen dankzij het stilstaand beeld. Echte ouderwets ingeraamde dia's (er is ook een projector te leen) en dia's op DVD. Met onderwerpen als het Koninklijk huis, oude ambachten, steden en meer.....

DVD's (V)

DVD's (V)

Met rustig beeldgebruik: bekende plekjes in Nederland, nieuws van vroeger, geliefde TV-series, cabaret, oude speelfilms, oude Disneyfilms, Koninklijk huis en heel veel meer.

Gezelschapsspellen (G)

Gezelschapsspellen (G)

Kleine en grote, bekende en onbekende, nieuwe en oud-Hollandse. Kortom alles op het gebied van gezelschapsspellen: Mens erger je niet, Koersbal en heel veel meer. Met en zonder specifieke aanpassingen en spelbeschrijvingen. Ook voor slechtzienden.

Informatie (I)

Informatie (I)

Informatie over het omgaan met een dementerend familielid, over reminiscentie, activiteitenbegeleiding, het maken van levensboeken en veel meer. Voor AB'ers: de complete Pasklaar en Activiteitenkaarten!

Muziekinstrumenten (M)

Muziekinstrumenten (M)

Diverse instrumenten die met een minimale beweging toch een melodieus geluid geven. Bijvoorbeeld een triangel, een xylofoon maar ook een geluidenorgel en een regenstok.

Oefenmateriaal (O)

Oefenmateriaal (O)

Om de spieren soepel te houden...zowel voor de grove als voor de fijne motoriek toegespitst op gebruik door ouderen. Hier o.a. ook de WIi met bewegingsspellen.

Puzzels (P)

Puzzels (P)

"Gewone" puzzels met minimaal 4 en maximaal 200 stukjes. Bij BOOM hebben de puzzels met grote stukken een volwassen afbeelding! Daarnaast vindt u hier 3D-puzzels, denkpuzzels en kruiswoordpuzzels in groot formaat.

Reminiscentie (X)

Reminiscentie (X)

Haal herinneringen op met deze materialen: ons bekende poppenhuis uit de jaren '50, nostalgische boeken, herinneringszakken en -dozen met onderwerpen als Kraamtijd, Snoep, Boerderij, School, Gereedschappen, Naaidoos en meer.

Snoezelen (S)

Snoezelen (S)

Materiaal dat de zintuigen stimuleert of juist kalmeert. De materialen zijn thuis in de eigen stoel te gebruiken of als aanvulling in een snoezelruimte. Voorbeelden: een "levend" schilderij, geurdozen, massage-matrassen, honden, poezen en schapen en veel meer.

Taal/Communicatie (T)

Taal/Communicatie (T)

Allemaal materiaal dat taalgebruik en communicatie stimuleert: praatfoto's, spreekwoorden(spellen), taaldomino's, een verteltheater, boeken met platen en grote letters en veel meer....